Idealny do ogórków, smalcu ale nie tylko...
 Praktyczny, a także może służyć jako dekoracja.
 Posiada pokrywkę i uchwyty.
 Materiał: ceramika - kamionka
 Artykuł jest nowy i w oryginalnym opakowaniu.
 POJEMNOŚĆ      1,5 L
 ŚREDNICA          16,5 cm
 WYSOKOŚĆ        22 cm
 
 Szanowni Klienci
 Przechowywanie warzyw w garnkach ceramicznych to sprawdzona, a zarazem najlepsza metoda utrzymania ich świeżego zapachu i dobrego smaku.
 Inaczej niż w przypadku przetworów pasteryzowanych w słoikach wecka, żywność przechowywana w naczyniach ceramicznych nie traci swoich wartości odżywczych.
 W okresie zimowym kiszona kapusta lub kiszone ogórki z garnka ceramicznego to niezastąpione źródła naturalnych witamin.
 Garnek ceramiczny przeznaczony jest do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych, bez użycia konserwantów.
 Doskonale nadaje się do kiszenia ogórków, kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu.
 Charakteryzuje się wysoką jakością, funkcjonalnością i estetycznym wykonaniem.
 
 Metoda użycia garnka hermetycznego i sposób przechowywania przetworów
 Wkładając pokrywkę w wypełniony wodą kołnierz garnka, odcinamy dopływ powietrza do wnętrza naczynia.
 Umieszczone w nim warzywa fermentując, wytwarzają dwutlenek węgla, który z czasem wypiera całkowicie powietrze.
 W ten sposób w garnku tworzy się atmosfera beztlenowa.
 Dojrzewające w niej przetwory nabywają niepowtarzalnego smaku.
 Uzupełnianie poziomu wody w kołnierzu zapobiega utracie szczelności zamknięcia.
 Dodatkowo, aby zmniejszyć parowanie wody z kołnierza, można do niego dolać nieco oleju jadalnego - w ten sposób ogranicza się częstotliwość uzupełniania wody.
 
                            
         
        
            
        
                                                                
            
                                                Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.